Glöm inte bort dina inomhusväxter

Att ta hand om växterna i din trädgård är en konst och kräver en hel del gröna fingrar. Men glöm inte bort plantorna inne i ditt hem – de behöver också kärlek och omsorg, och kräver ibland lite annan typ av omvårdnad. Känner du att du behöver lite hjälp på traven finns en fantastisk app där du får all hjälp du kan tänkas behöva.

Allt du önskar om växthjälp

Det är inte alltid så lätt att veta allt om de plantor och växter som pryder ens hem, eller hur de bäst tas om hand. Har man många kan det dessutom vara svårt att hålla reda på när vissa typer av skötsel behöver genomföras för olika typer av växter. Här kommer appen Planta in – skapad och utformad just för att hjälpa dig med allt det här och lite till. Här finns en enorm databas med information om varje typ av planta och hur de behöver skötas om. Med hjälp av deras växtidentifikation kan du scanna in en bild av din växt och få reda på vad det är för någon. Med hjälp av skötselscheman kan du organisera och anteckna allt du vill och behöver för att få en överblick, allt för att hjälpa dig ta hand om dina gröna älsklingar. Får du problem och någon växt blir sjuk har Planta till och med en funktion – Dr. Planta – där du kan få hjälp. Det finns också möjlighet att få påminnelser om vattning, skötsel, när det är dags att plantera om och liknande, och som kronan på verket har appen en ljusmätare. Det innebär att du kan mäta ljuset i dina olika rum för att få reda på vilka typer av växter som passar bäst utifrån ljusmängden. Detta är en app för alla växtälskare – amatörer likväl som experter.

Hitta trädgårdsknepen

Älskar du växter av alla de slag finns det sätt att anpassa ditt arbete med dem och välja var du vill lägga mest fokus – trädgården eller inomhusväxterna. Är du riktigt passionerad kan du säkert klara båda lika bra, men ibland kan det underlätta att till exempel göra din trädgård lite mer lättskött för att frigöra tid till inomhusplantorna. Är du inte riktigt så passionerad kan du läsa på om trädgårdsskötsel så du lär dig en del knep för att slippa de största hindren eller misstagen. Sedan har du som sagt appen Planta som kan bli en enorm hjälp för dig när det kommer till dina växter inomhus. Huvudsaken är dock att njuta av allt det gröna runt omkring dig, och låta det vara en källa till rekreation och avkoppling istället för stress och dåligt samvete. Har du en äldre trädgård finns tips för hur du bäst sköter om den, vilket också kan hjälpa mycket när du vill få ordning på växterna både utomhus och inomhus.

Related Posts

_

mts_newsonline