Inred med kantavdelare i plåt i trädgården

En trädgård kan vara något alldeles fantastiskt att äga, men också lätt stressande. Var och vad ska du odla, och hur ska du avgränsa dina trädgårdsland? Ett snyggt sätt att skapa ordning i trädgården är att inreda den med plåt.

Det kanske låter konstigt att använda plåt i trädgården, men det är det inte. Plåt är ett spännande och dynamiskt material. När det utsätts för väder och vind rostar det vackert. Det går också att behålla den glansiga ytan intakt om du väljer att behandla plåten. Kompetens plåtslageri är ett fantastiskt plåtslageri i Stockholm som kan hjälpa dig att göra verklighet av dina trädgårdsdrömmar. Läs vidare för att ta reda på hur du skapar ordning i din trädgård med kantavdelare av plåt.

Rabatter med tydliga gränser

Rabatter kan vara ett riktigt gissel. Hur mycket du än gräver nya kanter så tar sig ogräset snabbt in. Om du väljer att placera en kantavdelare i plåt runt dina rabatter kommer det aldrig mer att hända. Kantavdelaren utgör istället en tydlig gräns mellan gräsmatta och rabatt. Det som gör plåt så vackert i en trädgård är att det är ett diskret material som inte tar för mycket plats. Dina vackra blommor och blomsterlökar på våren får komma till sin rätt samtidigt som de får en vacker inramning. För att ytterligare lyfta plåtens utseende kan det vara fint att komplettera med armeringsnät där slingerväxter kan klättra.

Fördelar med att ta hjälp av en plåtslagare

Visst kan du ordna kantavdelare av plåt själv, men det är en ganska krånglig historia. En plåtslagare är proffs på plåt och kan bocka och böja materialet exakt så som du vill ha det. En plåtslagare känner också till vilka ytbehandlingar som fungerar bäst i en trädgård och hur man ska göra för att få plåten att se som allra bäst ut. Det behöver inte heller bli speciellt dyrt att anlita hjälp och det kommer att vara väl värt det. En annan fördel med kantavdelare är att de kan göra det svårare för skadedjur som till exempel sniglar att ta sig in i grönsakslandet. Tyvärr hindrar det inte alla typer av inkräktare från att ta sig in. När det gäller älgar är det nog bra om du även skaffar dig ett högt staket.

Related Posts

_

mts_newsonline