Utrustningen du behöver till trädgårdsskötseln

 

En bra trädgårdsskötsel kräver sin utrustning. Har du rätt redskap kommer trädgårdsskötseln bli både enklare, smidigare och framför allt roligare. Se därför till att inventera i förrådet och skriv upp allt som saknas. Kontrollera även skicket för att se om något behöver lagas, eller till och med slängas bort för att ersättas med nytt. En investering i dessa prylar kommer definitivt att höja upplevelsen av arbetet i trädgården, och kanske även resultatet. Men vilka redskap och verktyg kan man egentligen behöva?

Till grunduppsättningen av trädgårdsredskapen hör kratta, lövräfsa, sekatör, busksax, grävspade, skyffel och ogräsjärn. Beroende på behov kan du även behöva komplettera med en el- eller batteridriven häcksax och många behöver även en bra gräsklippare. Trimmer och skottkärra är andra redskap som kan vara oumbärliga om du har en större och mer krävande trädgård. De riktigt stora trädgårdarna kan till och med behöva en åkgräsklippare till sin utrustning, eller en robotgräsklippare som har blivit populära på senare år.

Man trimming hedge using strimmer

Var noga med att sköta om och underhålla dina trädgårdsredskap och verktyg. Då håller de mycket längre och kommer fortsätta vara lika effektiva under trädgårdsarbetet. Maskiner kan behöva underhåll som oljebyte och liknande, medan alla redskap bör hållas rena och torra för att inte rosta. Förvara dem gärna inomhus i förråd eller garage, eller åtminstone under tak. Vintertid bör du kolla över redskapen, se till att de är hela och rena och eventuellt göra en service på större maskiner och redskap innan du tar in dem för inomhusförvaring.

Hur som helst, när du har sett till att utrusta dig och din trädgård med alla tänkbara redskap och verktyg är det till syvende och sist din tid och ditt intresse som är det viktigaste. Om du investerar tid i trädgården kommer du att ha någonstans där du kan njuta och slappna av. En välskött trädgård skänker många timmar av glädje och rofylldhet, och man bjuder gärna hem vänner för grillkvällar och annan samkväm. Om du saknar kunskap och inspiration så finns det både böcker och hemsidor samt bloggar som tar upp allt du behöver veta om trädgårdsskötsel.

Related Posts

_

mts_newsonline