Så installerar du din laddstation snyggt

Trädgårdsskötsel innebär inte bara att ha vackra blommor i prunkande rabatter och en välklippt gräsmatta. Snarare tvärtom. Det är helheten, summan av alla beståndsdelarna på tomten, som ger ett välskött och inbjudande intryck. Detta innefattar naturligtvis växtligheten men även boningshuset och andra byggnader på tomten.

Idag väljer allt fler att köra elbil. Detta är naturligtvis fantastiskt då det inte bara är bra för miljön i allmänhet utan såklart också för närmiljö och din trädgård. Att ha en elbil innebär dock oftast att man behöver installera en del utrustning som tidigare inte behövdes.

Vill man kunna ladda sin elbil hemma och inte vara beroende av utomstående laddstationer så gäller det att installera sin egen laddbox. Idag finns det massor av smarta Laddboxar som hjälper dig ladda din bil när elpriset är som lägst. Detta är en supersmart investering, även om man inte har en elbil. Vad som däremot kan vara lite krångligt är var man skall installera boxen. Det ställe man väljer måste naturligtvis vara praktiskt samtidigt som placeringen skall vara estetiskt tilltalande. Det finns flera smarta sätt att göra detta på, beroende på hur bilplatsen ser ut. Ett otroligt smart sätt är att bygga ett litet skåp till boxen, som kan öppnas och stängas efter behov. Detta byggs naturligtvis i samma stil som garage eller carport och smälter in i färgskalan. Finns det utrymme kan man också låta olika typer av växtlighet skymma laddboxen från insyn utifrån. Dessutom går det såklart att installera dörrar som stängs när man inte använder bilen.

I övrigt gäller det såklart att bilens uppställningsplats är hel och ren för att det skall se välskött och snyggt ut. Se till att plattläggning och grusunderlag hålls rensade från ogräs, ta bort onödiga attiraljer som står framme och skapar en känsla av oreda. Behöver man förvara andra saker än bilen här, är det att rekommendera att fixa ordentlig förvaring. Varje sak bör ha sin plats – då blir det lätt att hålla ordning och reda på platsen.

Related Posts

_

mts_newsonline