Trädgårdar och dess skötsel hemma och utomlands

Lyckan att äga eller få jobba i en trädgård är för många en stor del av ens liv och välbefinnande. Hela tiden kan man utvecklas och lära sig nya växter, träd och buskar och det är ju det som är det fantastiska med just trädgårdsskötsel.

Är man ute efter att jobba inom området finns gedigna utbildningar att gå. Efteråt kan man få utöva sina kunskaper helt och hållet, kanske kan man till och med nyttja sina kunskaper till jobb utomlands. En dröm som för många kan bli sann och i Expressen kan man läsa mer om ett reportage där en kvinna gjorde verklighet av sin dröm och flyttade utomlands. Att få bo på varmare breddgrader och dessutom jobba med det man älskar måste bara vara helt fantastiskt!

Fakta om våra trädgårdar och vad den behöva för att må bäst finns det många bra artiklar om och i Aftonbladet kan man också läsa om bra handelsträdgårdar som kan vara uppskattade att besöka för den som är intresserad.

Många av oss som bor i hus med tillhörande trädgård kanske inte alltid hinner jobba i den men vill för den delen inte heller att den ska vara vanskött. Då finns hjälpen att få genom att hyra in personer som gärna kommer och krattar löv, rensar ogräs eller beskär träd och buskar. Många pensionärer är mer än gärna villiga att utföra trädgårdsarbete och här kan man hitta hjälpen med det mesta för sin trädgård som man inte själv hinner med. Att inte hinna med kanske är typiskt för vårt samhälle och klimat, skillnad skulle nog märkas om man bodde utomlands där man istället skulle njuta av att ”hinna med” i sin trädgård. Det är i alla fall vad många av de som köpt bostad utomlands säger.

Att sköta en trädgård kan hela både kropp och själ. Den friska luften behöver alla och om kroppen mår bra, mår själen bra. En av många vardagsmotioner som också kan få kroppen att må bättre är den vardagsmotion man får genom att arbeta i sin trädgård, till exempel krattning av löv eller snöskottning. Ens trädgård utomlands kanske inte innebär så mycket snöskottning men definitivt krattning så vardagsmotionen får man även där.

En trädgård har för många olika betydelser. En del kanske väljer att låta en del av den vara vildvuxen och ge intryck av en mer skogslik och fri trädgård. Andra kanske är superpedantiska och vill enbart ha tydliga markeringar och inramade rabatter utan minsta ogräs i den.

Hur man än väljer att den ska se ut så finns inget rätt eller fel. Det finns inget facit. Man ska gå utefter vad man själv tycker. I alla fall när det gäller sin egen trädgård och inte någon annans.

Gäller det istället ens yrke som trädgårdsmästare och man arbetar på någon annans ägodel ska man naturligtvis utgå ifrån kundens önskemål och följa det, exempelvis parker -och utomhusmiljöer. Detta gäller både här hemma och utomlands. Vad kunden vill med sin trädgård bör man inte motsäga.

Related Posts

_

mts_newsonline