Solskydd i trädgården

För att man ska kunna njuta av sin trädgård till fullo, och vistas där så mycket som möjligt under soliga sommardagar, är det viktigt att se till att det finns tillräckliga möjligheter att ta skydd från solens strålar. Även om svenskar tycker om att sitta i solen så mycket det går, måste nämligen även vi se oss besegrade till slut, om vi inte vill riskera solbränna.

Ett av de vanligaste och mest effektiva sätten att blockera solen är med ett parasoll. Ett parasoll är framförallt effektivt för att det är relativt lätt att flytta, vilket gör att man kan anpassa solskyddet efter hur mycket sol man vill ha för stunden, och efter solens placering på himlen. Nackdelen med ett parasoll är att dess största fördel, mobiliteten, försvinner allt mer ju större parasollet är, eftersom det då blir svårare att flytta.hat-1379590_960_720

Om man vill ha ett solskydd som täcker en större yta, till exempel hela altanen eller uteplatsen, kan man därför försöka ordna en mer permanent lösning. Det kanske mest effektiva är att konstruera en upphängning på egen hand som är särskilt anpassad efter de förutsättningar som just ens egen uteplats erbjuder. Annars finns ett stort urval av färdiga byggsatser för tältliknande konstruktioner i de flesta bygghandlar, som kan monteras på ett trädäck eller en altan. Fördelen med dessa permanenta konstruktioner, jämfört med ett parasoll, är att de klarar kraftigare vind utan att riskera att välta eller flyttas.

Man måste även se till att vara skyddad mot solen när man är ute och rensar i rabatten. Ett sätt att ordna det skyddet är självklart att installera markiser – många rabatter ligger ju under husets fönster, där markiserna hänger. Du hittar en pålitlig installatör för markiser i Stockholm på Hagasolskydd.se. Det är dock inte alltid rabatter är anlagda just under ett fönster, och för allt annat trädgårdsarbete, som att klippa gräsmattan, krävs också skydd. Det bästa är kanske därför att dels smörja in sig ordentligt med solkräm, dels bära någon form av mobilt solskydd, till exempel en keps eller en solhatt. Sedan kan man tillbringa långa dagar med både avslappning och trädgårdsarbete i sommarsolen.

Related Posts

_

mts_newsonline