Pimpa tomten inför en försäljning

Ska du sälja din bostad är det några grundläggande saker du behöver tänka på. De allra flesta personer vill inte se dig och din familj i den bostad de eventuellt kommer att vilja lägga ett bud på. Plocka därför bort allting som är riktigt personligt, som foton och barnens teckningar. Dessutom bör du skapa ett luftigt intryck genom att ta bort överflödiga möbler och lyfta fram något vackert i varje rum – som en bukett blommor på bordet. Samma principer gäller i stort för din tomt eller uteplats. Börja med att städa din tomt inför en försäljning. Ta bort barnleksaker och onödiga saker du har på uteplatsen. Klipp ur buskar som står nära huset för att skapa rymd och ljus, och bär bort grenar och löv ur trädgården. Det allra snabbaste sättet att ge sin trädgård ett lyft är att kantskära rabatter och eventuell gräsmatta till en prydlig kant. Klipp gärna gräsmattan och vattna bort jordrester efteråt.

Har du ont om tid finns lösningar

Det tar inte så lång tid att kantskära, klippa gräset och kanske placera ut en riktigt vacker kruka på din tomt. Hinner du inte med kan det ändå löna sig i slutändan att köpa den tjänsten,. Det finns många privata små firmor som åtar sig mindre uppdrag och de gör ett fantastiskt jobb. Det finns också planer på att en del invandrare ska arbeta med trädgårdsskötsel och andra manuella uppdrag som ett led i sin språkträning under etableringsfasen. Du hittar säkert en person eller firma som gärna gör jobbet. För att få din tomt riktigt försäljningsduglig kan du tänka på att placera ut några nya plantor i rabatten, så du har blommor för säsongen. Har du fruktträd är det bra att göra plastade bilder på frukten, och skriva vilken sort det är. Gör detsamma om du har bärbuskar eller annat gott i trädgården. Tills sist tittar du över utemöblerna. Är de inte särskilt snygga kan det vara en god idé att be att för en timme få låna av någon granne. Det spelar stor roll för köplusten och ger intryck av att huset är i bättre skick, om det inte står fallfärdiga möbler på altanen.

Du kan ta hjälp av andra yrkeskategorier

Inför din visning kanske du har ett behov av att lagra delar av ditt möblemang. Kontakta en flyttfirma som kan magasinera de möbler och kartonger du inte vill ha framme vis en visning. Därefter kan du be dem flytta allting från både magasinet och den gamla bostaden till din nya. När huset är sålt och tömt, behöver du kunna koncentrera dig på att ställa i ordning din nya bostad. Finns det tomt kanske det finns en del jobb kvar att göra där tills du blir nöjd. Då kan det vara skönt att anlita en bra flyttstädning i Göteborg med garanti för jobbet. Garantin innebär att de städar tills den inflyttande köparen är nöjd, om de nu inte skulle bli det från början. Men en stab av städare gör förmodligen ett mer effektivt jobb an du själv, så det blir sällan problem. Under tiden njuter du av att planera och placera ditt bohag i ditt nya hem.

Related Posts

_

mts_newsonline