Lättodlat och ätbart, en bra kombination

Det finns få saker som smakar så bra som egenodlade grönsaker. För att odla själv krävs ingen stor tomt utan mycket kan odlas på lite yta och i pallkragar. En villatomt på 500 kvadratmeter räcker långt för att kunna få stora mängder. Det går till och med att odla lite eget på en balkong mitt i staden.

När det kommer till att odla hemma och köpa växter via https://flo-rea.com/ är det bara fantasin som sätter gränser. Det går till och med att odla i garaget för att få grönt året om. I större städer finns även kolonilotter och odla tillsammans-projekt för att kunna odla lite mer än vad ytan på balkongen tillåter.

Vilka grönsaker är lättodlade?

Det är lätt att handla fröer och tillbehör online. Sidor som https://flo-rea.com/ har ett brett utbud av olika typer av grönsaksfröer. Genom att filtrera på lättodlat går det att få fram grönsaker som inte kräver djupgående kunskaper i odling. Några växter som är lätta att börja med är:

  • Tomater som körsbärstomater och kruktomater. Det krävs inga stora odlingsytor och egenodlade tomater är svårslagna i smaken.
  • Chili är lättodlat och går att ha såväl inomhus som på fönsterblecket och på den inglasade altanen. Chili går också att torka så det går att förvara riktigt länge.
  • Plocksallad finns i mängder av olika sorter. Det går att odla på liten yta och går att så i efterhand.
  • Sockerärtor och brytärtor. De kräver lite mer tomt men ger bra skörd och uppskattas i regel av hela familjen.

Grönsaker som ger mersmak

Att odla rotfrukter kräver lite utrymme men är lättodlat. Bland annat https://flo-rea.com/ har lite roliga alternativ som morötter i olika färger. Morötter håller även länge om de förvaras korrekt. Andra växter som tar sig lätt är squash och pumpa. Potatis kräver inga större insatser och går till och med att odla i spänner om du bara vill njuta av enstaka egenodlad potatis.

Det är inte svårt att skapa ditt eget skafferi genom att lära sig mer om lättodlade grönsaker. Genom att odla själv vet du också att det du äter är garanterat giftfritt. Det går även att lägga in många grönsaker, torka och spara för att kunna njuta av din egen skörd året om.

_

mts_newsonline